Companii

Piaţa de M&A în T2/2019: Cinci tranzacţii au adus peste 60% din piaţa de 1,6 miliarde de euro

Piaţa de M&A în T2/2019: Cinci tranzacţii au adus...

Autor: Cristina Roşca

10.07.2019, 00:07 688

O singură mutare a ţinut în spate o treime din piaţă, este vorba de noua rundă de finanţare, în valoare de 500 mil. euro, obţinută de UiPath.

Pe piaţa locală de fuziuni şi achiziţii s-au semnat în perioada aprilie-iunie 2019 un total de 30 de trazacţii cu o valoare cumulată estimată între 1,4 şi 1,6 mld. euro, conform datelor oferite de compania de consultanţă şi audit Deloitte, care a luat în calcul atât tranzacţiile cu valoare declarată, cât şi pe cele cu valoare necomunicată.

Piaţa e puternic polarizată dat fiind că cinci tranzacţii au o valoare cumulară de 1 mld. euro, ceea ce înseamnă 60-70% din total. Acesta e un semn că există o volatilitate mare încă în România. Mai exact, dacă doar una dintre cele mai mari mutări nu s-ar fi realizat, atunci piaţa ar fi putut fi trasă în jos.

Numărul total de tranzacţii anunţate în al doilea trimestru a ajuns la 30, inclusiv cele care nu au avut o valoare comunicată. Pentru comparaţie, în primele trei luni ale anului au fost anunţate 16 tranzacţii, iar în al doilea trimestru al anului 2018, 27 de tranzacţii.

„După un început modest, piaţa de M&A a consemnat un reviriment în al doilea trimestru, când estimăm că au fost patru tranzacţii cu o valoare de câte minimum 100 de milioane de euro“, spune Ioana Filipescu Stamboli, partener corporate finance, Deloitte România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO