Companii

Piaţa de panouri sandwich a ajuns la 130 mil. euro în 2019, aproape ca în 2007, impulsionată de investiţiile în spaţii logistice. Anul trecut, 40% din producţia totală a mers la export

Piaţa de panouri sandwich a ajuns la 130 mil. euro în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.07.2020, 19:50 348

Piaţa locală de panouri sandwich a ajuns în 2019 la o valoare de aproape 130 de milioane de euro, apropiindu-se astfel de nivelul din 2007, maximul ultimilor 13 ani, potrivit datelor furnizate de oficialii companiei de consultanţă în construcţii Neomar Consulting. Faţă de 2018, piaţa a crescut anul trecut cu 9%.

„În volum, piaţa de panouri sandwich a înregistrat o creştere solidă de 13%, propulsată puternic de segmentul dinamic al proiectelor industriale moderne“, spune Bogdan Funieru, managing director la Neomar Consulting.

Estimările arată că stocul spaţiilor industriale şi logistice moderne s-ar putea dubla în următorii trei-patru ani, luând în considerare dimensiunea ţării şi a populaţiei, care se traduce în cerere de bunuri. În prezent, stocul de spaţii industriale din România depăşeşte 4 milioane de metri pătraţi. Sectorul de retail are şi el o contribuţie importantă în ceea ce priveşte consumul de panouri sandwich, fiind impulsionat de expansiunea retailerilor moderni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO