Companii

Piaţa energiei la 9 luni: consum în creştere pe toate segmentele. România îşi consolidează „statutul“ de importator. În primele nouă luni ale anului consumul a fost cu circa 6,5% mai mare faţă de 2020, atât zona casnică, cât şi cea industrială marcând evoluţii pozitive

Piaţa energiei la 9 luni: consum în creştere pe toate...

Autor: Roxana Petrescu

14.12.2021, 00:05 277

Producţia de energie electrică a fost cu 9% mai mare în primele nouă luni ale anului faţă de perioada similară a anului trecut, dar nu suficientă pentru a acoperi cererea internă de energie.

Astfel, pentru încă un an, România se vede în poziţia de importator net de energie, statut care, în absenţa unor noi unităţi de producţie, nu poate decât să se „consolideze“ în anii următori.

Datele din cel mai recent raport publicat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) arată că pe plan intern în primele nouă luni ale anului consumul a fost cu circa 6,5% mai mare faţă de 2020, atât zona casnică, cât şi cea industrială marcând evoluţii po­zitive. Pentru prima dată, consumul casnicilor din zona concurenţială a trecut de jumătate din piaţă, mai arată datele ANRE.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO