Companii

Piaţa farma de 12 mld. lei, într-un an în care ochii sunt aţintiţi asupra listelor noi de medicamente compensate

Piaţa farma de 12 mld. lei, într-un an în care ochii...

Autor: Ioana David

09.01.2015, 19:59 487

Piaţa medicamentelor s-ar putea majora cu 2-3% anul acesta, când ar putea trece de 12 mld. lei, arată un calcul al ZF pe baza estimărilor principalilor jucători din această industrie, după un 2014 dificil, în care prognoza iniţială de scădere a fost răsturnată de sezonul deosebit de rece care a săltat vânzările pastilelor de sezon.

„Principalele necunoscute (în 2015 – n. red.) sunt compo­nenta finală a listei de medi­camente compensate - se vor­beşte de noi includeri, ca şi de excluderi - şi feza­bilitatea contractelor cost-volum. Fără aceste clarificări, ne menţinem prognoza de creştere cu 1,8% în lei“, a spus Petru Crăciun, directorul general al companiei de analiză şi studii de piaţă Cegedim România.

Cele mai recente estimări ale companiei de cercetare arată că în 2014 piaţa de medica­mente a avut o uşoară creştere, de 1,5-2%, determinată de produsele specifice sezonului rece. Acestea au fost cele care pe final de an au reuşit să inverseze trendul de scădere de 0,3% anunţat iniţial de Cegedim.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO