Companii

Piaţa de fuziuni şi achiziţii a depăşit 600 mil. euro în T1/2020, cu 19 tranzacţii. Ioana Filipescu Stamboli, Deloitte: Acum traversăm o perioadă guvernată de incertitudini pe toate planurile, iar aşteptările noastre pentru sectorul de M&A nu pot fi decât în zona negativă

Ioana Filipescu Stamboli, Partener Corporate Finance, Deloitte România

Ioana Filipescu Stamboli, Partener Corporate Finance, Deloitte România

Autor: Cristina Bellu

01.04.2020, 10:31 345

Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România a numărat 19 tranzacţii în perioada ianuarie-martie 2020, şi a fost estimată la 600-750 de milioane de euro luând în calcul voloarea totală a tranzacţiilor cu preţ declarat şi nedeclarat oficial, faţă de o valoare între 200 şi 300 milioane de euro în T1/2019, în timp ce tranzacţiile comunicate au totalizat 337 milioane de euro faţă de 120 milioane de euro în perioada similară a anului trecut, transmite Deloitte.

Din totalul celor 19 tranzacţii, doar patru au fost anunţate în luna martie, când a fost decretată starea de urgenţă pe teritoriul României şi au fost impuse o serie de restricţii în contextul pandemiei de COVID-19.

„Din păcate, traversăm o perioadă fără precedent, guvernată de incertitudini pe toate planurile, iar aşteptările noastre pentru sectorul de M&A nu pot fi decât în zona negativă. Totul va depinde de când şi cum se va trage linia”, spune Ioana Filipescu Stamboli, Partener Corporate Finance, Deloitte România.

Potrivit analizei Deloitte, doar patru tranzacţii au avut valorile comunicate în această perioadă, iar tendinţa jucătorilor de a nu anunţa valoarea s-a menţinut accentuată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO