Companii

Piaţa românească de medicamente a trecut de pragul de 14 mld. lei, plus 9%

Piaţa românească de medicamente a trecut de pragul de...

Autor: Georgiana Mihalache

25.05.2018, 00:07 789

Piaţa românească de medicamente a ajuns la 14,1 miliarde de lei în 2017, în creştere cu 9% faţă de anul anterior, când piaţa era evaluată la aproape 13 miliarde de lei, potrivit informaţiilor oferite de compania de cercetare Cegedim.

Primii 20 de jucători din industria de medicamente au vânzări de aproape 9,5 miliarde de lei, ceea ce corespunde unei cote de 67% din piaţa totală, mai arată datele Cegedim – Pharma & Hospital Report.

Primul jucător din piaţă este Abbvie, cu afaceri de 1,1 mld. lei, al treilea an consecutiv în care gigantul american domină sectorul de vânzări de medicamente, după ce a urcat în vârful topului ca urmare a decontării unui medicament pentru hepatita virală cronică.

Locul al doilea în piaţă este ocupat de Sanofi, cu afaceri de 972 milioane de lei anul trecut, iar topul este completat de Novartis, cu 630 milioane de lei în 2017. De altfel, clasamentul primilor trei jucători nu s-a modificat anul trecut faţă de 2016.

Restul jucătorilor din top zece au mai avut variaţii în ce priveşte locul ocupat în clasament, iar anul trecut a intrat în top compania farmaceutică americană Bristol-Myers Squibb, în locul Teva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO