Companii

„Piaţa serviciilor medicale va cunoaşte schimbări majore în următoarele 12-24 de luni“

Mihai Marcu, preşedintele consiliului de administraţie al MedLife: Vrem să derulăm două-trei achiziţii la nivel regional.

Mihai Marcu, preşedintele consiliului de administraţie al MedLife: Vrem să derulăm două-trei achiziţii la nivel regional.

Autor: Ioana David

26.11.2014, 00:08 673

MedLife, cel mai mare jucător de pe piaţa privată de servicii medicale, controlat de familia Marcu, estimează că în 2015 cifra de afaceri se va majora cu 20 mil. euro şi va atinge pragul de 100 mil. euro, susţinută de noi investiţii de la zero, dar şi de noi achiziţii.

Mihai Marcu, preşedintele consiliului de administraţie al companiei, a anunţat că 2015 va fi unul dintre cei mai importanţi ani din punctul de vedere al extinderii pen­tru operatorul de clinici şi spitale private.

„Vrem să derulăm două-trei achiziţii la nivel regional. Nu excludem nici achiziţia unor pachete majoritare de acţiuni ale unor jucători din top zece de pe piaţa serviciilor medicale, indiferent de dimensiunea acestora, în măsura în care vor exista astfel de oferte. Valoarea totală a investiţiilor va depăşi 10 milioane de euro“ a adăugat Mihai Marcu.

MedLife revine astfel la o extindere agresivă şi vrea o creştere mai accelerată a businessului după ce şi-a majorat profi­tabilitatea (profitul EBITDA de anul acesta este de 12 mil. euro). Iniţial, compania îşi stabilise anul 2016 pentru a ajunge la rulajul de 100 mil. euro, însă managementul a revăzut planul după ce proiecţiile legate de profitabilitate au fost realizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO