Companii

Piaţa serviciilor de sănătate atrage un nou jucător internaţional: Reţeaua privată de sănătate Auxologico din Italia a cumpărat Cardiorec, o clinică din Ilfov dezvoltată de doi medici. „Căutăm oportunitatea de a crea o reţea locală”

Mario Colombo, director general Auxologico: În ultimii ani, accesul pacienţilor români la cele mai bune facilităţi şi tratamente medicale a crescut cu siguranţă.

Mario Colombo, director general Auxologico: În ultimii ani, accesul pacienţilor români la cele mai bune facilităţi şi tratamente medicale a crescut cu siguranţă.

Autor: Georgiana Mihalache

13.05.2021, 13:00 334

♦ Este prima ieşire în afara graniţelor Italiei pentru Auxologico, reţeaua medicală deţinând în total 19 unităţi şi 2.600 de angajaţi ♦ Operatorul privat se uită şi la alte posibile achiziţii şi investeşte „câteva milioane de euro” în modernizarea structurii Cardiorec.

Reţeaua privată Auxologico din Italia a intrat pe piaţa locală a serviciilor medicale prin preluarea clinicii Cardiorec, un business de peste 6 mil. lei, înfiinţat în urmă cu 9 ani în Corbeanca, judeţul Ilfov. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică. Operatorul medical are în plan investiţii în Cardiorec pentru renovare şi noi echipamente medicale, dar se uită şi la alte posibilităţi de achiziţie.

„Sunt foarte multe motive pentru care am ales România. Avem origini culturale comune, cultură şi obiceiuri similare, împărtăşim aceleaşi valori europene. Ne-am apropiat de România când Italia se confrunta cu o mare criză în recrutarea de asistenţi medicali. În ultimii ani, am observat o creştere a numărului românilor cu un nivel de trai ridicat care sunt interesaţi de spitalele şi serviciile noastre din Italia, acesta fiind motivul extinderii afacerii noastre. România este o ţară în creştere economică susţinută, dar cu un sistem sănătate care nu este încă la cel mai înalt standard”, a spus pentru ZF Mario Colombo, director general la Auxologico.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO