Companii

Piaţa serviciilor stomatologice a ajuns la un miliard de lei, dar este puternic fragmentată

Piaţa serviciilor stomatologice a ajuns la un miliard de...

Autor: Georgiana Mihalache

25.10.2018, 00:07 868

Piaţa serviciilor stomatologice este în creştere de la an la an, fiind estimată la 1 miliard de lei, însă este în con­tinuare fragmentată, dominată de cabinete indivi­duale, susţin jucătorii din piaţă.

„Piaţa serviciilor de stomatologie este foarte frag­mentată, stomatologia este privată în România. Noi avem o cotă de piaţă de 4-5%. Considerăm că această piaţă va înregistra creşteri de 16-18% în următorii ani“, a spus Cristian Taban, director executiv al Dent Estet.

Clinicile Dent Estet, în acţionariatul cărora a intrat în 2016 MedLife, este liderul pieţei după cifra de afaceri, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, ajungând la afaceri de 29,7 milioane de lei în 2017, în creştere cu 27% faţă de anul precedent.

Despre piaţa stomatologică fragmentată a vorbit şi Raluca Pascu, medic primar stomatolog iDentity Clinic, care a amintit şi despre digitalizarea tratamentelor sto­ma­tologice care începe să fie introdusă din ce în ce mai mult în toate etapele tratamentului stomatologic.

Afacerile cumulate ale celor mai mari 20 de com­panii din industria stomatologică au ajuns la 180 mil. lei în 2017, în creştere cu 23% faţă de anul precedent.

Primii 20 de jucători domină circa 20% din piaţa totală, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor oferite de Registrul Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO