Companii

Piaţa spaţiilor industriale pentru IMM-uri ia avânt: proiectul Catted Business Park dezvoltat de Tudor Cobâlaş în zona Chitila, ajuns la un grad de ocupare de 100%

Piaţa spaţiilor industriale pentru IMM-uri ia avânt:...

Autor: Cristina Bellu

10.03.2021, 14:42 187

Catted Business Park, proiectul dezvoltat exclusiv pentru IMM-uri de către Catted Group în zona Chitila, din apropierea Capitalei, a fost închiriat în totalitate într-un interval de doar şase luni de la finalizarea construcţiei.

“Acesta este primul parc din reţeaua noastră naţională pe care urmează să o dezvoltăm. (...)  De la finalizarea proiectului am ajuns în mai puţin de 6 luni la un grad de ocupare de 100%. Acest rezultat ne ajuta sa acceleram dezvoltarea celui de-al treilea proiect - Catted Business Park Stefanesti, care va fi finalizat anul acesta”, spune Tudor Cobâlaş.

Catted Business Park este un proiect de cartier de hale de depozitare sau productie de mici dimensiuni, cu finisaje si dotari tehnice clasa A, amplasat in zona de nord-vest a municipiului Bucuresti, cu acces direct din soseaua de centura.

Parcul a fost finalizat in octombrie anul trecut si are o suprafata totala de aproximativ 7.500 metri pătraţi, incluzand 13 hale care pot asigura spatii cu suprafete inchiriabile de 253-590 metri pătraţi. Fiecare spatiu beneficiaza de 2 usi drive-in si o inaltime utila de 6 metri.

„Evolutia spectaculoasa a pietei industriale s-a manifestat si in nisa spatiilor de suprafata mica, pe fondul unei cereri in crestere din partea IMM-urilor care au beneficiat de programe de co-finantare garantate de stat”,  spune Cosmin Dinu, Head of Industrial la Activ Property Services, companie de consultanţă imobiliară.

Al doilea proiect din reţeaua Catted este amplasat in Otopeni si include 4 hale in curs de finalizare. Ansamblul este vândut sau închiriat în proporţie de 50% în momentul de faţă, potrivit datelor furnizate de companie.

„Cererea de spatii moderne medii si mici va fi in continua crestere in urmatorii ani, pe fondul migrarii IMM-urilor din spatii necompetitive din cadrul platformelor industriale vechi catre proiecte moderne dezvoltate in zonele metropolitane”, concluzionează Cosmin Dinu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO