Companii

Pilar Bude, ACE Automotive: Romania a generat 60% din cifra totala a grupului

Pilar Bude, ACE Automotive: Romania a generat 60% din cifra totala a grupului

Pilar Bude se numara printre fondatorii ACE si a preluat functia de presedinte al grupului in 2005, pana in acel moment fiind director financiar

09.08.2007, 19:50 198

Conducerea grupului estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 150 de milioane de euro, in crestere cu 25% fata de anul trecut.
Conducerea ACE Automotive Group a anuntat ca extinderea subsidiarei din Romania va continua si in urmatorii ani, grupul spaniol fiind in acest moment in cautarea unei locatii pentru o noua fabrica.
In prezent, ACE Romania include 3 puncte de productie, la Cluj-Napoca, Dej si Campeni, judetul Alba, primele doua fiind investitii greenfield, iar cea de-a treia locatie fiind inchiriata.
"Romania e un loc in care vrem sa stam mult timp, desi in ultima vreme au inceput sa apara probleme mai ales pe piata fortei de munca. Acesta este si motivul pentru care suntem in cautarea unei noi locatii de productie, intr-o zona in care sa ne fie mai usor sa gasim oameni", a declarat Pilar Bude, presedinte si CEO al grupului spaniol ACE Automotive, in primul sau interviu acordat unei publicatii din Romania.
In opinia acesteia, in prezent, Romania este o "destinatie la moda" pentru multi investitori, insa aceasta situatie nu va mai dura foarte mult daca autoritatile nu vor lua masuri pentru pastrarea atractivitatii pietei locale.
"Pe piata de automotive, expansiunea e foarte importanta deoarece suntem foarte multi jucatori pe acest sector. In aceste conditii, costurile de productie sunt definitorii, acesta fiind si unul dintre motivele pentru care majoritatea companiilor si-au relocat capacitatile de productie inspre Est", a precizat presedintele ACE Automotive Group.
Cu scopul de a mentine competitivitatea companiei, anul trecut conducerea grupului spaniol a decis sa vanda o parte din afacere concernului japonez Fujikura.
Grupul ACE Automotive a intrat pe piata din Romania in 2001, iar pana in prezent a investit peste 60 de milioane de euro in dezvoltarea capacitatilor de productie.
"Vrem ca pana la sfarsitul acestui an sa avem 3.000 de angajati in Romania, cu 500 mai mult decat in prezent. In plus, intentionam sa investim in fidelizarea angajatilor cu care lucram deja, deoarece stim ca pentru a avea o fluctuatie redusa de personal e nevoie ca oamenii sa se simta apreciati", spune Pilar Bude.
Aceasta a mai spus ca strategia ACE pentru subsidiara din Romania vizeaza cresterea gradului de independenta prin acordarea unor responsabilitati suplimentare managerilor locali.
"Incepand de anul acesta de conducerea afacerilor din Romania se ocupa un manager local, la fel, o femeie. Am inceput deja sa delegam mai multe responsabilitati conducerii din Romania, astfel ca in perioada urmatoare ei se vor ocupa de extinderea ACE in zona", precizeaza presedintele grupului spaniol de automotive.
Potrivit informatiilor furnizate de companie, afacerile din Romania vor asigura aproximativ 80 de milioane de euro din cifra de afaceri estimata la nivel de grup.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO