Companii

​Pink Post, companie de servicii poştale controlată de Octavian Radu, investeşte 400.000 euro în achiziţionarea a 10 maşini electrice

​Pink Post, companie de servicii poştale controlată...

Autor: Miruna Diaconu

03.11.2021, 11:31 654

Pink Post, companie de servicii poştale controlată de Octavian Radu, achiziţionează o primă tranşă de 10 vehicule electrice în valoare de 400.000 euro pentru operaţiunile din Bucureşti, conform unui comunicat de presă al companiei. Pe lângă această investiţie, Pink Post amenajează şi patru staţii proprii de încărcare a maşinilor electrice.

„Noile modele care completează flota Pink Post au o amprentă de carbon cu 40% mai mică decât un vehicul cu combustie internă, reducându-se semnificativ nivelul de poluare prin utilizarea acestui tip de maşină. Valoarea totală a acestor achiziţii este de 400.000 de euro. Totodată, staţiile de încărcare proprii, cu o investiţie în valoare de 10.000 de euro, vor asigura eficientizarea transportului prin economisirea timpului petrecut în drum spre alte surse de energie”, se arată în comunicat.

Pink Post a avut anul trecut afaceri de 91 milioane lei, în creştere cu 6% faţă de anul anterior. De asemenea, compania de servicii poştale a înregistrat  770 milioane de plicuri livrate în perioada 2010-2020 şi 1 miliard de materiale publicitare adresate şi neadresate.

„Prin această iniţiativă, ne propunem ca Pink Post devină un pion al sustenabilităţii în industria de servicii poştale în România. Ne bucurăm să ne aflăm în rândurile celor care adoptă soluţii concrete pentru a reduce nivelul de poluare la nivel naţional. Aceste maşini electrice şi staţii de încărcare reprezintă doar începutul unui proces îndelungat de adaptare la practici prietenoase cu mediul, prin care ne propunem ca în viitorul apropiat un procent de 30% din flota Pink Post să fie maşini electrice”, a declarat Cristi Petcu, general manager Pink Post.

Istoria Pink Post a început în 2009, odată cu lansarea companiei de servicii poştale Total Post. Doi ani mai târziu, în 2011, Total Post a achiziţionat TCE Post, iar în 2017, compania a anunţat extinderea operaţiunilor prin fuzionarea cu Postmaster, devenind astfel membră a grupului Octra Holding, deţinut de Octavian Radu. Fuziunea a fost urmată de un proces de rebranding, la finalul căruia aceasta a devenit Pink Post. Astăzi, compania oferă clienţilor servicii poştale şi trimiteri în regim expres la nivel naţional, datorită unei reţele teritoriale de 60 de filiale, în cele mai importante oraşe şi 230 de puncte de prezenţă în alte localităţi din România.


​​​
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO