Companii

Piraeus a ajuns dezvoltator imobiliar la Braşov

Piraeus a ajuns dezvoltator imobiliar la Braşov

Foto: Silviu Matei

Autor: Cristi Moga

12.02.2013, 00:07 2768

Banca elenă Piraeus Bank va investi prin intermediul diviziei imobiliare Piraeus Real Estate "câteva milioane de euro" pentru finalizarea unui proiect rezidenţial cu şase blocuri din Braşov, după ce dezvoltatorul iniţial al proiectului Seasons Residence, client al băncii, a intrat în faliment, iar activele au fost scoase la lichidare.

Piraeus a cumpărat la sfârşitul anului trecut pentru circa 10 mil. euro activele firmei Gespi Investments şi şi-a asumat rolul de dezvoltator "în vederea recuperării unei părţi cât mai mari din împrumutul acordat dezvoltatorului aflat în incapacitate de a finaliza proiectul".

"Managementul proiectului a fost preluat integral de Piraeus Real Estate. Estimăm că lucrările la cele şase blocuri care alcătuiesc proiectul (...) vor demara la începutul trimestrului II al acestui an, având un termen estimat de finalizare de 14 luni", au precizat pentru ZF reprezentanţii Piraeus Bank.

În faţa avalanşei de insolvenţe şi falimente din domeniul imobiliar băncile au căutat diverse soluţii pentru reducerea pierderilor, astfel că în portofoliul lor au ajuns inclusiv centre comerciale de mari dimensiuni sau clădiri de birouri în Pipera.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO