Companii

Pirelli produce pneuri pentru GP2 la Slatina

Pirelli produce pneuri pentru GP2 la Slatina

Autor: Adrian Petculescu

20.02.2013, 20:02 241

Pirelli are trei fabrici în lume unde se produc pneurile speciale de competiţie: la Izmit, în Turcia, unde se fabrică pneurile de Formula 1 si cele pentru raliuri, în Brazilia şi la Slatina, unde se produc pneurile pentru seriile GP2 si GT.

În acest an, cinci dintre piloţii care au concurat în GP2 sunt prezenţi în cea mai importantă competiţie automobilistică. Pentru sezonul 2012 al GP2 aproape întreaga gamă a fost reproiectată, pneurile devenind mai moi şi mai rapide. Piloţii vor putea utiliza noi "gume" de compoziţie medie, soft şi supersoft, toate acestea fiind produse la uzina din Slatina.

Tot la Slatina sunt produse şi pneurile pentru competiţile din categoria GT, respectiv Seria GT Sprint, care se va derula împreună cu Blancpain Endurance Series. Campionatele sunt destinate maşinilor sport de top, precum cele fabricate de Audi, Jaguar, McLaren, Aston Martin, Corvette, BMW şi Porsche.

În 2013, Pirelli se implică în 250 de campionate din lumea sporturilor cu motor din peste 40 de ţări şi în peste jumătate dintre acestea este unic furnizor de pneuri. Compania italiană va furniza peste 720.000 de pneuri pentru toate activităţile de motorsport anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO