Companii

Pizza Hut duce divizia de livrări în provincie. Prima oprire: Palas Iaşi

Autor: Cristina Rosca

25.04.2012, 00:00 641

PHD, divizia de livrări la domiciliu a reţelei de restaurante Pizza Hut, va deschide în Palas Iaşi prima unitate în afara Bucureştiului. PHD, divizie lansată pe finalul perioadei de boom economic, are în prezent opt unităţi, toate în Capitală.

Directorul general la Pizza Hut spunea în urmă cu câteva luni că vrea în viitorul apropiat să deschidă una-două locaţii în provincie. Mark Hilton, adus recent la conducerea Pizza Hut, PHD şi KFC, adăuga că pe termen lung ar putea ajunge la nivel naţional la 30-40 de unităţi doar cu PHD, deoarece este un business cu potenţial. Investiţia într-un PHD variază între 120 şi 150.000 de euro, fiind astfel de până la patru ori mai mică decât într-un restaurant Pizza Hut, care costă între 350.000 şi 600.000 de euro.

Ieşirea în provincie a companiei va avea astfel loc la Iaşi la finalul lunii mai. Locaţia PHD va fi la parterul centrului comercial Palas. Pizza Hut şi PHD au împreună afaceri cumulate de peste 10 mil. euro. Lanţul de restaurante a intrat pe piaţa locală în 1994, fiind adus în franciză de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, iar serviciul de livrare la domiciliu a fost introdus la finalul lui 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO