Companii

Plafar a fost scoasa la vanzare cu 0,5 milioane de dolari

16.07.2000, 00:00 53



Ministerul Industriilor si Comertului va privatiza Societatea Nationala PLAFAR, evaluata la 514.000 de dolari, prin vOnzarea tuturor actiunilor, conform hotarOrii de guvern aprobate in sedinta de ieri.

VOnzarea de actiuni se va realiza pe baza de licitatie cu oferta in plic si, daca la Ministerul Industriilor se va depune o singura oferta cu un punctaj mai mic de 50% din grila maxima, vOnzarea actiunilor se va realiza prin negociere cu ofertantii selectionati.

Obiectul de activitate al SN Plafar este productia, industrializarea si comercializarea plantelor medicinale aromatice si toxice din culturi si din flora spontana si are in structura 12 sucursale.

Nota de fundamentare a hotarOrii precizeaza ca nivelul tehnologic al activitatii este scazut: "Marea majoriate a utilajelor trebuie casate si inlocuite cu utilaje si instalatii noi". Plafar a fost infiintata prin reorganizarea vechiului trust Plafar din care au rezultat patru societati.

Nota de fundamentare mai arata ca, in ultimii patru ani, cifra de afaceri a scazut de circa patru ori (in preturi comparabile). "Cheltuielile, la venituri de 1000 de lei, au crescut de la 850 lei in 1996 la 990 lei in 1999, cauza fiind reducerea vOnzarilor". In 1999, societatea a lucrat in pierdere.

Conform hotararii de Guvern, potentialii cumparatori vor participa la negociere numai dupa depunerea unei garantii cuprinsa intre 5-10% din valoarea nominala a pachetului de actiuni.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO