Companii

Plana-Innova, constructorul mai multor depozite şi fabrici pentru Yazaki, WDP, Kaufland, cu afaceri de 138 mil. lei, a intrat în insolvenţă. Compania este deţinută de Bogdan Cricoveanu, cetăţean german de origine română

Plana-Innova este cunoscută pe piaţa internă pentru extinderea unor fabrici existente, dar şi pentru construcţii noi.

Plana-Innova este cunoscută pe piaţa internă pentru extinderea unor fabrici existente, dar şi pentru construcţii noi.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.12.2021, 00:05 1100

♦ Plana-Innova a raportat pentru anul 2020 cu o cifră de afaceri de 138,6 milioane de lei, triplu faţă de anul precedent ♦ La data deschiderii insolvenţei, Plana-Innova avea în derulare mai multe contracte, printre care un depozit frigorific pentru Kaufland Turda, depozite pentru VGP la Arad şi Braşov, pentru Unicredit Leasing şi câteva lucrări în Germania, pentru Audi şi Mitsubishi.

Plana-Innova, compania care a construit centrul de logistică Mercedes-Benz din Ilfov şi care şi-a pus semnătura pe mai multe proiecte industriale de-a lungul timpului, a intrat în insolvenţă la începutul lunii noiembrie 2021 din cauza dificultă­ţilor financiare şi a datoriilor acu­mulate.

Compania avea, la momentul intrării în insolvenţă, mai multe lucrări în derulare, pentru beneficiari precum Kaufland, VGP şi Unicredit Leasing, alături de alte proiecte în Germania, pentru Audi şi Mitsubishi. „La data de 21.09.2021 a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Bucureşti (...) cererea debitorului Plana-Innova, care a solicitat deschi­derea procedurii generale a insol­venţei (...) în scopul reorganizării activităţii şi desemnarea în calitate de administrator judiciar a Prime Insolv Practice SPRL. În motivare, debi­toarea arătat, în esenţă, că a constatat un dezechilibru financiar bazat pe lipsa de lichidităţi şi că are datorii care depăşesc mai mult de 60 de zile, că are datorii faţă de creditorii bugetari şi chirografari în cuantum de 25.660.646,78 lei“, se arată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO