Companii

Planul de reorganizare a Oltchim va fi prezentat în februarie

Planul de reorganizare a Oltchim va fi prezentat în...

Autor: Carol Dan

06.01.2015, 18:21 22

Administratorii judiciari ai Oltchim i-au prezentat ministrului Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose, calendarul privind procedura de reorganizare a combinatului chimic, care prevede definitivarea tabelului creanţelor în 7 ianuarie, prezentarea planului de reorganizare în 30 de zile de la această dată şi aprobarea acestuia cel mai târziu în 7 martie, potrivit unui comunicat transmis luni de Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului.

Tudose s-a întâlnit marţi cu administratorii judiciari ai Oltchim, administorul special Bogdan Stănescu, şi cu o delegaţie a Sindicatului Liber Oltchim.

"Evoluţia financiară din ultimul an ne arată că există premize pozitive pentru o reorganizare rentabilă a societătii, iar ipoteza falimentului este exclusă", a afirmat Tudose, citat în comunicat.

Administratorii judiciari ai Oltchim au arătat că cifra de afaceri a companiei a crescut de la intrarea în insolvenţă (februarie 2013), de la 5,4 milioane de euro pe lună la 16 milioane de euro pe lună în ultimele luni din 2014, înregistrând pentru pima dată în ultimii trei ani un profit brut din exploatare cumulat de 580.000 de euro în lunile octombrie şi noiembrie ale anului trecut.

Sindicaliştii i-au spus lui Tudose că sunt nemulţumiţi de prestaţia administratorilor judiciari ai Oltchim şi i-au cerut ministrului să verifice activitatea acestora.

Compania Oltchim este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 54,8% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO