Companii

Platforma de investiţii ROCA şi-a majorat capitalul social cu 6,3 mil. euro, până la aproape 19 mil. euro, printr-o acţiune subscrisă integral de acţionarii fondatori. Urmează a doua etapă de majorare, în septembrie, când vor fi cooptaţi acţionari noi

Rudi Vizental, CEO al ROCA Investments

Rudi Vizental, CEO al ROCA Investments

Autor: Cristina Bellu

28.07.2020, 13:55 272

Platforma de investiţii ROCA Investments, parte din Impetum Group, care ajută businessurile româneşti aflate în impas, dar care au un viitor valid, anunţă încheierea primei etape din procesul de dublare a capitalului social propusă pentru acest an.

“Obiectivul companiei este de a-şi majora capitalul social în două etape succesive. Tocmai a fost încheiată cu succes prima etapă, cea destinată acţionarilor fondatori, care a însemnat majorarea capitalului social al societăţii cu 30,38 milioane lei (6,3 milioane euro), până la 91,13 milioane lei (18,9 milioane euro) ”, transmit reprezentanţii ROCA Investments .

Potrivit acestora, capitalul subscris va fi folosit în exclusivitate pentru a investi în noi companii, în contextul în care obiectivul ROCA Investments este de a duce companii româneşti la următorul nivel, susţinându-le în acelaşi timp să depăşească această perioadă dificilă pentru economia românească, cauzată de pandemie.

”Succesul acestei primei etape, în care acţionarii au subscris integral, este o declaraţie de susţinere pentru acest proiect”, consideră Rudi Vizental, CEO al ROCA Investments

A doua etapă a majorării urmează să fie demarată în septembrie, cu intenţia de a fi cooptaţi acţionari noi.

Modelul de business ROCA Investments, bazat pe granularitate şi pe diversificarea domeniilor de activitate ale companiilor în care se implică, asigură o bună profitabilitate per ansamblu şi se dovedeşte a fi rezistent la criză.

„E un moment în care cei mulţi investitori preferă să fie pasivi şi precauţi, să aştepte ca această perioadă de incertitudine să treacă. Dar pentru noi e un moment de acţiune. Le suntem recunoscători acţionarilor pentru modul în care au acceptat această abordare, pentru că se implică şi pentru că ne susţin.(...) Va urma o perioadă dificilă pentru multe companii româneşti”, completează Rudi Vizental.

Platforma de investiţii intenţionează să-şi dubleze portofoliul de companii până la finalul anului, investind în domenii de activitate considerate strategice, precum agri-food şi servicii aferente, logistică, servicii B2B, reciclare şi producţie.

Compania a avut în 2019 un randament al investiţiilor de 57%, ajungând să fie evaluată la o valoare cu 74% peste cea de la înfiinţare, în 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO