Companii

Plimob vinde scaune de 22 mil. euro catre IKEA

25.08.2009, 17:11 352

Compania Plimob din Sighetu Marmatiei, furnizor de scaune pentru concernul suedez IKEA, a realizat in primul semestru din acest an o cifra de afaceri de circa 10 mil. euro, in crestere cu 8% fata de perioada similara a anului trecut.

Tinand cont de rezultatele obtinute in primele sase luni, conducerea Plimob mizeaza pana la finele anului 2009 pe o cifra de afaceri de 24,8 mil. euro, in crestere cu 8% fata de anul trecut. Compania din Sighetu Marmatiei a incheiat anul 2008 cu afaceri totale de 23 mil. euro.

„La inceputul acestui an prognozam o crestere a vanzarilor cu 20% fata de 2008, pana la valoarea de peste 27 de milioane de euro, insa, tinand cont de situatia actuala a pietei, am revizuit estimarile pentru 2009 si mizam pe o cifra de afaceri in 2009 de peste 24 de milioane de euro", a declarat pentru ZF Transilvania Vasile Godja, director general al Plimob.

Peste 90% din productia companiei din Sighetu Marmatiei este destinata concernului IKEA, restul produselor fiind comercializate pe piata interna.

„Volumul anual prelucrat de firma noastra este de 40.000 de metri cubi de cherestea, utilizand in procesul de fabricatie specii lemnoase precum fagul, stejarul sau mesteacanul. Productia anulala a Plimob este de doua milioane de scaune realizata in cadrul celor patru puncte de lucru ale companiei", a spus Vasile Godja.

Plimob este o societate comerciala cu capital 100% privat, avand ca principal domeniu de activitate producerea de scaune pliante si mic mobilier din lemn, firma fiind situata in localitatea Sighetu Marmatiei din judetul Maramures.

Capacitatea de productie actuala a fabricii din judetul Maramures este de 180.000 de scaune lunar, volum similar cu cel realizat de Plimob lunar in 2008. Anul trecut compania a investit 1,5 mil. euro in cresterea capacitatilor de productie si a achizitionat o fabrica din zona, valoarea achizitiei ridicandu-se la aproximativ 3,5 mil. euro. Pentru acest an conducerea companiei a anuntat investitii de 400.000 de euro in achizitionarea de noi utilaje.

„Ne propunem pentru perioada urmatoare de timp mentinerea si intarirea relatiei de colaborare cu concernul IKEA, principalul si cel mai mare client al nostru, extinderea afacerii prin cresterea productiei, dar si cresterea randamentului de utilizare a materiei prime", a spus Vasile Godja.

Compania are 1.200 de angajati, reprezentantii Plimob anuntand ca nu mai intentioneaza sa angajeze muncitori dupa cresterea de 30% a numarului salariatilor de anul trecut. In Romania, IKEA lucreaza cu circa 40 de furnizori si achizitioneaza in principal mobila din lemn masiv si PAL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO