Companii

În plină pandemie, pariul fondurilor de investiţii pe România s-a dublat la peste 1 miliard de euro. Acest nivel record are în spate o tranzacţie gigant - vânzarea operaţiunilor locale ale CEZ către fondul de investiţii Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA)

Luni, 23 noiembrie, a apărut pe piaţă o nouă ediţie a anuarului Top Tranzacţii

Luni, 23 noiembrie, a apărut pe piaţă o nouă ediţie a anuarului Top Tranzacţii

Autor: Cristina Roşca

24.11.2020, 07:00 193

Fondurile de investiţii au pariat anul trecut pe România mai bine de 551 mil. euro, dar în 2020, în plină pandemie, cifrele sunt aşteptate să se dubleze. Piaţa locală a fost anul trecut a treia cea mai importantă destinaţie din regiune pentru fondurile de private equity după Polonia şi Estonia.

În 2020, în plină pande­mie, podiumul ar putea arăta diferit dat fiind că în Ro­mânia s-a semnat vânza­rea operaţiu­ni­lor CEZ către fon­dul de in­vestiţii Macquarie Infra­structure and Real Assets (MIRA), care admi­nis­trează active de 129 mld. dolari la ni­vel global, din care cea mai ma­re parte sunt pro­iec­te de in­fra­struc­tură. Aceas­tă tran­zacţie are singură o va­loa­re ce depăşeşte 1 mld. euro.

Spre comparaţie, fondu­ri­le de investiii au cumpărat anul trecut 39 companii din Ro­mânia pe care au plătit 551 mil. euro, arată cel mai nou raport al Invest Europe-EDC, realizat în parte­ne­riat cu casa de avocatură Gide Loyrette Nouel. Suma este cu aproape 70% mai mare decât în 2018 şi este totodată cel mai ridicat nivel din ultimii şapte ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO