Companii

Poate deveni statiunea Mamaia o Miami Beach a Romaniei?

05.05.2010, 00:00 94

Cu aproape 500 de locuri in hoteluri de cinci stele, restaurantede lux si cluburi precum Bamboo sau The Office, statiunea Mamaia,cea mai populara de pe litoralul romanesc, atrage romanii dispusisa cheltuiasca mult pe vacante.

Tot o statiune de lux ar fi si Miami Beach din Florida,cunoscuta in toata lumea si care primeste anual peste 10 milioanede turisti straini. Diferenta dintre cele doua statiuni consta innumarul de turisti straini atrasi anual, Mamaia fiind doar ostatiune a turistilor romani.

"Am fost in vacanta atat in statiunea Mamaia cat si in statiuneaMiami din Florida. Nisipul este la fel de fin pe ambele plaje iarhotelurile de cinci stele nu difera foarte mult in ceea ce privesteserviciile oferite. Miami este o statiune in care vin americaniidin nord, de la frig, sa se incalzeasca", explica Mircea Vladu,proprietarul agentiei de turism Prestige Tours, care a vizitatambele statiuni.
El a mai precizat ca in Miami nu te impresioneaza nimic in modspecial in afara de plaja propriu-zisa, care are o latime deaproape 200 de metri.

Diferenta intre cele doua statiuni este data de conditiileclimatice. In Mamaia se poate face plaja doar in sezonul de vara,care incepe in iunie si se termina in septembrie, in timp ce inMiami Beach se poate face plaja tot timpul anului.

"Daca am muta Mamaia de pe Paralela 45 pe paralela lui MiamiBeach atunci am avea si noi o Miami a Romaniei", spune in glumaVladu. Acesta ar fi asadar primul pas in transformarea statiuniiMamaia intr-o statiune Miami a Romaniei, iar cel de-al doilea estedezvoltarea unui concept de statiune de lux si promovarea lui lanivel international. Reteta este simpla la nivel teoretic, darimposibil de realizat la nivel practic.

Cu toate acestea, Mamaia este un "drog" pentru romanii cu bani,care strabat statiunea in masini Ferrari sau Lamborghini si carecheltuiesc mii de euro in cluburile de noapte, spun oamenii dinturism.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO