Companii

Policolor investeşte 5,4 milioane euro într-o nouă fabrică, care îi va creşte producţia cu 130%

Policolor investeşte 5,4 milioane euro într-o nouă...

Autor: Alina Botezatu, Mediafax

14.10.2018, 14:16 1116

Policolor, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de lacuri şi vopsele, investeşte 5,4 milioane de euro într-o nouă fabrică, situată în vestul Bucureştiului, pe Bulevardul Timişoara.

Noua unitate este ridicată pe un teren de 2,5 hectare, fiindu-i finalizate lucrările la structura de rezistenţă. Finalizarea este programată pentru luna aprilie 2019, aici urmând să fie produse vopsele, tencuieli, emailuri, lacuri, precum şi produse conexe acestora (grunduri, amorse etc.).

Prin extinderea şi modernizarea tuturor activităţilor, compania îşi va creşte cu 130% capacitatea de producţie proprie, de la 11.000 de tone pe an, cât este în prezent, la 26.000 de tone pe an.

Noul complex are prevăzut şi un depozit propriu, cu sisteme de gestionare, picking şi livrare performante, care vor ocupa în total 3.500 de metri pătraţi. De asemenea, noua locaţie va cuprinde noi laboratoare de cercetare pentru departamentul de Research & Development.

De întreaga lucrare se ocupă compania Ecoterm, care a fost desemnată la începutul acestei veri antreprenor general şi constructor.

Istoria Policolor începe în 1965, când au fost puse bazele Întreprinderii de Lacuri şi Vopsele, furnizor al industriei naţionale şi al pieţei de larg consum din România. În 1990, a devenit societate pe acţiuni, iar, în 1997, a fost privatizată, prin achiziţia pachetului majoritar de acţiuni de către Fondul Român de Investiţii, împreună cu Romanian American Enterprise Fund (RAEF), iar un an mai târziu a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni al Orgachim JSC, cel mai mare producător de lacuri şi vopsele din Bulgaria. În prezent, din grupul Policolor mai fac parte producătorul de răşini Orgachim Resins şi producătorul de anhidride Ruse Chemicals.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO