Companii

Polii rezidenţiali din jurul Capitalei: Voluntari, Corbeanca şi Baloteşti au cea mai alertă evoluţie a numărului de locuinţe noi. Bragadiru şi Popeşti-Leordeni rămân în top cu cele mai multe unităţi

Polii rezidenţiali din jurul Capitalei: Voluntari,...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

31.07.2021, 14:01 1009

An de an, noi poli de dezvoltare rezidenţială se remarcă în jurul Bucureştiului, cu creşteri importante ale numărului de locuinţe noi, indicând modul în care evoluează interesul celor care vor să scape de agitaţia din interiorul oraşului.

Voluntari, Corbeanca, Baloteşti sunt localităţile-satelit ale Bucureştiului care au crescut cel mai mult în 2020 în statisticile privind numărul de locuinţe noi puse pe piaţă. Cea mai spectaculoasă evoluţie este vizibilă în Voluntari, unde cele 423 de case şi apartamente noi livrate anul trecut reprezintă o creştere de aproape cinci ori faţă de anul 2019, conform datelor publicate pe platforma Tempo a Institutului Naţional de Statistică.

Corbeanca înregistrează un avans de 46% an la an, cu 229 de locuinţe terminate în 2020, în vreme ce Baloteşti, o comună aflată tot la nord de Bucureşti, a crescut de asemenea cu 40% ca număr de locuinţe livrate anul trecut comparativ cu 2019, ajungând la 115 unităţi noi în 2020. Creşteri de peste 20% au fost consemnate de asemenea în Berceni, Popeşti-Leordeni, Măgurele şi Otopeni. De menţionat este că în platforma Tempo au fost selectate doar localităţile cu peste 100 de locuinţe noi livrate în cursul anului 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO