Companii

Poliţia de Frontieră poate supraveghea 500 de km de graniţă prin intermediul a 550 de camere speciale

Poliţia de Frontieră poate supraveghea 500 de km de...

Autor: Roxana Rosu

19.10.2022, 14:24 398

Poliţia de Frontieră a primit în ultimii doi ani 550 de camere speciale pentru supravegherea graniţelor în zonele greu accesibile, acestea acoperind 500 de km de graniţă.

Cele 550 de camere au fost donate de compania BAT în ultimii doi ani.

România are peste 2.000 km de frontieră externă a Uniunii Europene, porţiuni importante fiind în zone muntoase şi împădurite, în care supravegherea graniţei este dificilă.  

”Scăderea nivelului traficului ilicit de ţigarete din ultima perioadă are la bază măsurile de întărire a supravegherii frontierelor externe ale ţării, atât cu resurse umane, cât şi cu tehnică de specialitate ca urmare a conflictului din Ucraina. În acest context, salut colaborarea cu BAT care sprijină acest efort al Poliţiei de Frontieră de securizare a frontierelor, inclusiv prin donarea, pentru al doilea an consecutiv, a unor camere de supraveghere”, a declarat Victor-Ştefan Ivascu, inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române.

Potrivit BAT, în primele 9 luni ale anului, autorităţile române au capturat peste 60 de milioane de ţigarete, cu o valoare de piaţă se ridică la peste 38,5 milioane de lei (peste 7 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO