Companii

Polonezii de la Cesal cumpără o fabrică de adezivi la Fundulea

Polonezii de la Cesal cumpără o fabrică de adezivi la Fundulea

Foto: Silviu Matei

Autor: Andreea Mioara Neferu

27.07.2012, 00:07 2193

Producătorul de materiale de construcţii Cesal Oradea, controlat de grupul polonez Atlas, a cumpărat anul acesta fabrica de adezivi şi mortare uscate de la Fundulea a companiei Deutek.

"Am luat decizia de a achiziţiona o fabrică de mortare uscate şi adezivi pentru a acoperi zona de sud şi de est a României", a declarat Ioan Gădălean, general manager al Cesal. El nu a precizat valoarea tranzacţiei prin care a fost cumpărată unitatea de producţie a celor de la Deutek.

Afacerile Cesal ar putea ajunge la finalul acestui an la 31 de milioane de lei (circa 7 milioane de euro), în creştere cu peste 50% faţă de anul anterior, potrivit estimărilor companiei.

Cesal mai are fabrici de mortare uscate şi adezivi, vopsele şi sulfat de aluminiu la Oradea şi în Voivozi (judeţul Bihor). După ce grupul polonez Atlas a preluat 80% din acţiunile companiei la finalul lui 2010, Cesal a început să-şi majoreze capacităţile de producţie ale fabricilor de materiale de construcţii pe care le deţine, în urma unor investiţii de 2,5 milioane de euro în 2011 şi 2012.

Deutek, companie controlată de fondul de investiţii Advent International, este cunoscută mai ales pentru activitatea de pe piaţa de vopsele şi a avut anul trecut afaceri de 114,5 milioane de lei (circa 27 de milioane de euro), potrivit informaţiilor de la Ministerul Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO