Companii

Popoviciu deschide mâine mallul din Oradea, ocupat 70%

Popoviciu deschide mâine mallul din Oradea, ocupat 70%

Gabriel Popoviciu

Autor: Cristi Moga

13.10.2011, 00:05 469

Omul de afaceri Gabriel Popoviciu, cel care con­trolează megaproiectul imobiliar Băneasa din nordul Capi­talei, va deschide mâine, 14 octombrie, mallul Oradea Shopping City, proiect care va avea în ziua inaugurării un grad de închiriere de 70%, au precizat pentru ZF repre­zentanţii companiei dezvoltatoare.

În nordul Capitalei Popoviciu deţine mallul cu cele mai mari încasări din ţară, proiectul Băneasa Shopping City realizând anul trecut venituri de aproape 30 de milioane de euro, în timp ce la Oradea omul de afaceri încearcă să pună pe picioare un mall preluat din faliment, pentru care sunt mai greu de găsit chiriaşi.

Popoviciu a plătit în 2009 peste 30 mil. euro pe acest mall şi a investit alte circa 20 de milioane de euro pentru reame­na­jare şi zona de distracţii, care a costat circa cinci milioane de euro.

Oradea Shopping City va fi unul dintre pu­ţinele centre comerciale deschise pe piaţa locală fără a cu­prin­de o ancoră de food - hiper­mar­ket sau super­mar­ket - alte exemple de acest gen fiind proiectele Fashion House Outlet şi Cocor Store din Bucureşti, dar acestea au un format comercial diferit.

În schimb, dezvol­tatorii pun un accent mai ridicat pe zona de distracţii, unde au con­struit un cine­matograf cu şase săli şi 960 de locuri, un centru cu opt piste de bowling şi nouă mese de biliard, centru de jocuri video, dar şi spaţii de joacă pentru copii cu o suprafaţă de peste 1.000 de metri pătraţi.

În materie de cumpărături, printre magazinele viitorului mall se numără Famous Brands, Intersport sau V46 Outlet, în condiţiile în care retailerii după care aleargă în ultimii ani proprietarii de malluri - Zara şi H&M - au semnat contracte cu proprietarii centrului comercial Lotus Market din oraş.

Oradea se anunţă a fi unul dintre cele mai competitive oraşe de pe piaţa mallurilor, în condiţiile în care proiectul ERA Shopping Park, unde funcţionează un hipermarket Carrefour şi o galerie comercială se află de asemenea în curs de extindere, printre viitorii chiriaşi anunţaţi numă­rându-se Mobexpert şi Elvila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO