Companii

Portland Trust a dat mâna cu Oracle pentru o clădire de birouri

Portland Trust a dat mâna cu Oracle pentru o clădire de...

Autor: Cristian Hostiuc

05.06.2015, 00:07 2241

Gigantul american din IT urmează să angajeze încă 2.000 de oameni.

 

Gigantul american Oracle va închiria peste 20.000 de metri pătraţi în proiectul de birouri Oregon Park din nordul Capitalei, investiţie a grupului Portland Trust condus de britanicul Robert Neale, au declarat pentru ZF surse din piaţă. Aceasta este una dintre cele mai mari tranzacţii imobiliare de închiriere din acest an şi arată revenirea pieţei de birouri.

Oracle, care a mai închiriat recent 10.400 de metri pătraţi în cea mai înaltă clădire din Capitală, Sky Tower, va angaja alţi 2.000 de oameni pentru spaţiul pe care îl va ocupa în proiectul de birouri Oregon Park.

Firma americană a deschis în 2004 în Bucureşti primul centru de externalizare al unei multinaţionale IT de pe piaţa locală, fenomen care a luat amploare în anii următori. În cei 11 ani de prezenţă compania a devenit unul dintre cei mai mari angajatori locali, cu circa 2.500 de salariaţi anul trecut.

Portland Trust a cumpărat anul trecut de la grupul Nusco un teren de patru hectare vizavi de sediul Poliţiei Rutiere din Pipera, iar în această primăvară i-a contractat pe austriecii de la Strabag să ridice primele două clădiri ale proiectului de birouri Oregon Park.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO