Companii

Portofoliul Immofinanz în România a scăzut cu 50 mil. euro în ultimul an

Portofoliul Immofinanz în România a scăzut cu 50 mil....

Autor: Alina-Elena Vasiliu

29.07.2016, 00:03 183
Compania austriacă de dezvoltare imobiliară Immofinanz a obţinut, în anul financiar 2015-2016 (1 mai 2015 -30 aprilie 2016), 45,1 milioane de euro din închirierea proiectelor pe care le deţine pe piaţa locală, ceea ce reprezintă circa 15% din veniturile totale din închirieri la nivel de grup.

În total, proprietăţile Immofinanz în România au ajuns la o valoare de 852,5 milioane de euro, după ce, anul trecut, erau estimate la 907,7 mili­oane de euro. Scă­derea vine din reeva­luarea terenurilor pe care compania le deţine.

Din portofoliul companiei fac parte patru centre comerciale din România: Polus Center Cluj, Maritimo Shopping Center Constanţa, Piteşti Mall şi Gold Plaza Baia Mare, alături de opt proiecte de birouri.

La finalul anului trecut, compania americană Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume, a cumpărat portofoliul logistic al Immofinanz pentru puţin peste 500 de milioane de euro. În tranzacţie au fost incluse şi trei parcuri logistice din România, din Ploieşti, Pantelimon (lângă Bucureşti) şi Timişoara, dar şi proiectele în dezvoltare de la Ploieşti şi Mogoşoaia (Bucureşti).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO