Companii

Portughezii de la Ascenza Agro aduc în România o gamă de patru produse pentru protecţia şi prevenţia bolilor la legume, viţa de vie şi fructe

Portughezii de la Ascenza Agro aduc în România o gamă...

Autor: Georgiana Mihalache

31.03.2022, 12:47 115

​Compania Ascenza Agro România, subsidiara grupului cu origini portugheze Rovensa, specializată în producţia de pesticide, fungicide, a lansat în România patru produse sub gama Blexia care se adresează bolilor şi dăunătorilor la legume şi fructe, precum mana, acarienii.

„Produsele au fost deja lansate în alte ţări, am început în toate ţările în care suntem prezenţi. Este o muncă începută în urmă cu doi-trei ani, să verificăm produsele. Vine ca un răspuns al companiei pentru că vedem o oportunitate în linie cu cerinţele de la consumatorul european, care cere mâncare mai sănătoasă, cu mai puţine reziduuri şi impact mai scăzut asupra mediului. În viitor vom îmbogăţi acest portofoliu şi vom fi o companie care va merge mai spre „verde”, a spus Antonio Sousa, country manager Ascenza România.

Investiţia pentru lansarea produselor în România nu a fost una semnificativă, compania mizând pe achiziţia altor companii dedicate biopesticidelor la nivel internaţional.

Produsele Blexia vizează producătorii de legume, fructe şi viţă de vie. Produsele sunt fabricate în Spania, în facilitatea de producţie a companiei din Valencia şi sunt aduse în România prin intermediul distribuitorilor.

Produsele Ascenza sunt pe piaţa locală din 2008, iar în 2019 compania a intrat direct pe piaţa locală prin înfiinţarea Ascenza Agro România.

Ascenza are prezenţă la nivel internaţional în 10 ţări -  Franţa, Italia, Spania, Portugalia, Croaţia, Grecia, România, Bulgaria, Mexic şi Brazilia. Compania are în total 628 de angajaţi. Veniturile Ascenza ajung la 168 mil. euro anual la nivel internaţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO