Companii

Portughezii de la EDPR, al treilea cel mai puternic investitor în verde, au în plan proiecte de 1.000 MW în România. Nimic nu se realizează în condiţiile actuale de taxare

Eduardo Nieto, general manager, EDP Renewables România, în cadrul ZF Power Summit 2022, eveniment organizat în perioada 22-24 februarie: Dacă nu se vor crea condiţiile prin intermediul cărora să investim în România, vom muta aceşti 500  MW în alte ţări, aşa cum ar face orice alt investitor. Avem nevoie de predictabilitate pentru a investi în această ţară (...), iar termenul minim este de 10-12 ani.

Eduardo Nieto, general manager, EDP Renewables România, în cadrul ZF Power Summit 2022, eveniment organizat în perioada 22-24 februarie: Dacă nu se vor crea condiţiile prin intermediul cărora să investim în România, vom muta aceşti 500 MW în alte ţări, aşa cum ar face orice alt investitor. Avem nevoie de predictabilitate pentru a investi în această ţară (...), iar termenul minim este de 10-12 ani.

Autor: Roxana Petrescu

17.03.2022, 10:00 129

♦ Portughezii de la EDP Renewables (EDPR), al treilea cel mai puternic investitor în energia verde locală, au alocat până acum 750 de milioane de euro pentru a monta 521 MW în eoliene şi solare ♦ În acest moment, alţi 1.000 MW ar putea fi adăugaţi la acest portofoliu, dar nu în actualele condiţii de piaţă.

„Guvernul susţine accelerarea eforturilor, la nivel naţional, orientate spre dezvoltarea sustenabilă a capacităţilor de producţie a energiei şi sprijină investitorii care contribuie la această abordare strategică“, a afirmat ieri premierul Nicolae-Ionel Ciucă, după o întâlnire cu reprezentanţii grupului EDP Renewables.

Potrivit comunicatului oficial al guvernului, EDPR a precizat că cele 750 de milioane de euro investite până acum în România au permis dezvoltarea unor proiecte majore de energie verde, cu o capacitate totală instalată de peste 500 MW.

„Grupul a anunţat, cu acest prilej, că este pregătit să investească într-o producţie suplimentară de până la încă 1.000 MW“, a mai comunicat guvernul, menţionând că investitorul a precizat că este nevoie de un cadru legal stabil. La finalul lunii februarie însă, Eduardo Nieto, general manager în cadrul grupului EDP Renewables România, spunea clar că în condiţiile de piaţă actuale investiţiile grupului vor fi orientate către alte destinaţii dacă nimic nu se va schimba cu sistemul de taxare actual. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO