Companii

Portughezii de la Sonae Sierra încep lucrarile la mall-ul de 111 milioane euro din Craiova, care se va întinde pe 6 hectare

Sonae Sierra începe lucrările la Adora Craiova, o investiţie de 111 mil. euro

Autor: Cristi Moga

07.06.2011, 23:48 1511

Compania portugheză Sonae Sierra, care deţine un portofoliu de49 de malluri în Europa şi America de Sud, va începe în aceastălună lucrările de construire a centrului comercial Adora dinCraiova, o investiţie de 111 mil. euro.

Portughezii mai deţin un mall în România, la Râmnicu-Vâlcea, daracesta ar fi primul proiect al companiei realizat "de la zero" pepiaţa locală. Portughezii au cumpărat terenul pentru proiectul dinCraiova încă din 2007, dar criza a pus planurile "on hold".

"Prima fază a lucrărilor de construcţie (la Adora Craiova -n.red.) se va întinde pe o perioadă de 6 luni, iar la finalulacestei perioade suntem încrezători că vom putea anunţa datainaugurării centrului comercial", a declarat Ingo Nissen, managingdirector al Sonae Sierra în România.

Mallul va avea o suprafaţă închiriabilă de 59.000 de metripătraţi şi are contracte semnate pentru 40% din suprafaţă, printreviitorii chiriaşi numărându-se Cora, Cinema City, Altex, Orsay sauPure Fitness. Compania nu a anunţat numele constructorului sausursele de finanţare a lucrărilor.

În paralel, la începutul acestui an a început construcţia unuialt mall în Craiova, denumit Electroputere Parc, a cărui inaugurareeste programată pentru 15 noiembrie 2011, după cum a precizat ieripentru ZF Steven van den Bossche, unul din cei doi acţionari aiproiectului de pe platforma Electroputere.

Cu alte cuvinte, în următoarea perioadă vor fi derulate înacelaşi timp investiţii imobiliare de aproape 200 mil. euro încapitala Olteniei, care ar urma să devină astfel un punct fierbintepe piaţa mallurilor. Dezvoltatorii celor două proiecte sunt încompetiţie directă şi pentru chiriaşi. Proprietarii Electroputereau încheiat un parteneriat cu firmele controlate de familia Mulliezdin Franţa (Auchan, Decathlon, Leroy Merlin, Kiabi, Norauto), darniciunul dintre dezvoltatori nu şi-a asigurat până la ora actualăprezenţa giganţilor din fashion Zara şi H&M, care vor puteaînclina balanţa între cele două proiecte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO