Companii

Portughezii pun Ilfovul pe harta energiei solare

Portughezii pun Ilfovul pe harta energiei solare

Autor: Radu Bostan

05.12.2013, 19:08 192

Compania portugheză Martifer Solar, specializată în dezvoltarea proiectelor de energie fotovoltaică, a finalizat construcţia a două parcuri solare cu o putere totală de 5,41 MW, investiţia totală fiind de circa 7 milioane de euro, potrivit calculelor ZF pe baza datelor din piaţă. „Cu peste 22.000 de module fotovoltaice instalate pe structuri fixate pe pământ, pentru o suprafaţă totală de 12,5 hectare, cele două centrale vor produce aproximativ 7 GWh/an. Energia produsă este echivalentă unui consum mediu al unui număr de locuitori de aproximativ 13.000 şi va compensa emisia a peste 3.500 tone de CO2 în atmosferă“, au precizat reprezentanţii Martifer.

Parcurile sunt amplasate în comunele Hălchiu, judeţul Braşov, şi Măgurele, judeţul Ilfov, acesta din urmă fiind până în prezent aproape ignorat de boom-ul regenerabilelor, cu doar 1 MW instalat în parcuri solare. Portughezii au realizat parcurile pentru compania daneză Eurowind Energy, al cărei portofoliu de pe piaţa locală mai include un proiect solar, construit tot de Martifer, cât şi parcuri eoliene cu puterea de peste 80 MW.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO