Companii

Porumboiu îşi ia înapoi afacerile din agrobusiness?

Adrian Porumboiu a intrat în lumea afacerilor în 1999 şi ulterior a devenit finanţator al echipei de fotbal din Vaslui.

Adrian Porumboiu a intrat în lumea afacerilor în 1999 şi ulterior a devenit finanţator al echipei de fotbal din Vaslui.

Autor: Florentina Niţu

04.04.2022, 11:00 4898

♦ Mopan Suceava se află la un mic pas de 100 mil. lei, după ce anul trecut a înregistrat o creştere de peste 13% ♦ Mopan Suceava este controlată majoritar de Octavian Porumboiu, fiul lui Adrian Porumboiu, care a construit unul din marile grupuri din agricultură.

Compania de morărit şi panifica­ţie Mopan Suceava, cu capital majo­ri­tar autohton, a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 97,7 milioane de lei, în creştere cu peste 13% faţă de anul precedent, potrivit Confidas, plat­for­mă de analiză financiară a com­pa­niilor. Acesta este cel mai mare nivel al businessului până în prezent, iar pro­fitul net s-a dublat, până la 12,5 mil. lei.

Mopan Su­cea­va are acum aproa­pe 700 de angajaţi are 9 fa­brici de pâi­ne în ţară, o fabrică de biscuiţi – na­po­li­tane, iar în 2021 a început construc­ţia unei noi fabrici de produse de pati­serie cu cofinanţare din fonduri europene de peste 2 mil. lei, două pati­serii şi o re­ţea de 80 de magazine proprii, se ara­tă pe site-ul companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO