Companii

Porumboiu şi-a refăcut una dintre fabricile de pâine cu 1,5 milioane de euro

Porumboiu şi-a refăcut una dintre fabricile de pâine cu 1,5 milioane de euro

Foto: Octav Ganea

Autor: Gabriel Razi

07.02.2012, 16:45 716

Adrian Porumboiu(FOTO) a investit 1,5 milioane de euro pentru a reface fabrica de pâine din Gura Humorului, judeţul Suceava, una dintre cele şapte unităţi de producţie ale companiei Mopan, parte a grupului Racova.

"Am dărmat fabrica veche şi am construit o alta nouă. Am un plan mai mare în afacerea din panificaţie", a declarat Porumboiu, fără să dea mai multe detalii despre investiţie.

Mopan operează, pe lângă unitatea din Gura Humorului, alte şase fabrici de pâine în Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Câmpulung, Vatra Dornei şi Solca. Fabricile de pâine ale lui Adrian Porumboiu produc în fiecare an 13.000 de tone de pâine, potrivit informaţiilor de pe site-ul grupului.

Investiţiile în domeniul panificaţiei sunt tentante în condiţiile în care piaţa locală este cu o treime mai mare decât alte pieţe comparabile din Uniunea Euroipeană. Fiecare român consumă anual 97 kilogramde pâine, de două ori mai mult decât danezii şi de şapte ori peste consumului din Marea Britanie şi cu o treime peste media europeană, potrivit datelor AIB International, o asociaţie cu peste 900 de membri a producătorilor din industria de panificaţie.

Mopan a încheiat anul 2010 cu afaceri de 14,1 milioane de euro, înregistrând un profit net de 1,1 milioane de euro, potrivit celor mai recente date disponibile de la Ministerul Finanţelor.

Pe piaţa locală Mopan se luptă cu jucători precum Vel Pitar, Boromir, Pan Group Craiova sau Pambac Bacău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO