Companii

Poşta Română achiziţionează echipamente şi servicii IT de 17 milioane euro, pentru modernizare

Poşta Română achiziţionează echipamente şi servicii...

Autor: Raluca Ghinea

29.12.2015, 10:14 655

Astfel, pe 8 februarie 2016 vor fi deschise ofertele privind achiziţia de echipamente IT care vor permite implementarea unui sistem informatic performant şi a unei soluţii virtuale de cloud privat, contractul având o valoare de 59,6 milioane lei (13 milioane euro).

În ziua următoare, pe 9 februarie, compania va deschide ofertele pentru achiziţia unor servicii de telecomunicaţii, reprezentând cea de-a doua componentă a proiectului integrat, contract estimat la 17,5 milioane lei (3,8 milioane euro).

"Scopul nostru este ca, în 2016, operatorul naţional de servicii poştale să iasă din zona tehnologiilor depăşite, care au creat atât de multe blocaje şi care nu i-au permis să deruleze într-un mod eficient operaţiunile comerciale. Îmi exprim încrederea ca furnizorii interesaţi de acest proiect să dea dovadă de seriozitate şi de corectitudine, pentru a-l putea implementa în cel mai scurt timp", a declarat într-un comunicat directorul general al Poştei Române, Alexandru Petrescu.

Proiectul "Optimizarea şi Dezvoltarea Reţelei de Comunicaţii Electronice a Poştei Române" vizează implementarea unui sistem informatic integrat şi centralizat, performant, aliniat la standarde europene, pentru a asigura folosirea eficientă a resurselor şi securitatea datelor.

Scopul proiectului este să creeze o reţea suplă şi rapidă, care să permită o îmbunătăţire sensibilă a proceselor operaţionale. Numărul locaţiilor poştale informatizate cu legătură VPN, principală şi backup, va fi dublat, de la 1.000 la peste 2.000 de unităţi. Totodată, compania preconizează că timpul de aşteptare la ghişeu se va reduce considerabil.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%.

Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, respectiv peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează în România. Poşta Română a încheiat anul trecut cu un profit net de 22,8 milioane lei (5 milioane euro), după cinci ani de pierderi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO