♦ În 1994, fabrica de mezeluri Benedek, fondată de Robert Benedek, a pornit la drum cu o idee clară: să aducă pe mesele românilor produse din carne inspirate din tradiţiile secuieşti, după reţete transmise din generaţie în generaţie ♦ „Pentru noi, procesarea cărnii nu este doar o profesie, ci o vocaţie“, spun cei care duc mai departe această tradiţie.
De-a lungul anilor, fabrica din Gheorgheni a crescut, devenind un jucător de top în industria cărnii, mai ales în centrul ţării. În prezent, 550 de angajaţi lucrează zilnic pentru a produce mezeluri care au generat anul trecut venituri de 33,5 milioane de euro. Însă povestea nu se opreşte aici. După mai bine de trei decenii şi un nou proprietar, Benedek se pregăteşte pentru un nou capitol. În 2025, începe construcţia unei noi fabrici şi are în vedere extinderea naţională.
„Pentru noi, este esenţial să ţinem pasul cu dezvoltarea tehnologică, deoarece concurenţa pe piaţă aduce în permanenţă noi provocări. În acest an, construirea unei noi fabrici este unul dintre cele mai importante obiective ale companiei, deoarece există o necesitate de creştere a capacităţii de producţie pentru mai multe dintre produsele noastre“, a spus pentru ZF Arnold Ursan, specialist în marketing la fabrica de mezeluri Benedek, deţinută de compania Arterimpex, parte a grupului Bertis, controlat de omul de afaceri Tibor Berszany.