Companii

Pozdarie, Hervis: Vrem 30 de magazine în cinci ani

Pozdarie, Hervis: Vrem 30 de magazine în cinci ani

Cătălin Pozdarie, directorul Hervis: Depindem de dezvoltatorii imobiliari, care sunt mai precauţi

Autor: Cristina Roşca

05.07.2012, 00:07 732

Retailerul de echipamente sportive Hervis vrea ca peste cinci ani să ajungă la o reţea de 30 de magazine pe piaţa din România faţă de 12 în prezent.

În 2007, la momentul intrării pe piaţa locală a Hervis, Cătălin Pozdarie, directorul companiei, spunea că în 2014 vrea să ajungă la o reţea de 40 de magazine. Astăzi el îşi temperează pla­nurile şi afirmă că "expansiunea noas­tră depinde de mulţi factori, însă spe­răm să ajungem la o reţea de 30 de magazine în următorii cinci ani".

În acest an retailerul a deschis o unitate în Palas Iaşi şi este posibil să mai deschidă o alta în cea de-a doua jumătate a anului. Pentru 2013 este planificată cel puţin o deschidere, în Bucureşti, în centrul comercial Promenada Mall.

"Noi mergem înainte cu expansiunea, însă depindem de dezvoltatorii imobiliari, care sunt mai precauţi", afir­mă Pozdarie.

Retailerul de echipamente sportive este dependent de deschiderile de centre comerciale, deoarece este în politica firmei-mamă să meargă cu magazine doar în aglomerări comerciale.

Hervis a terminat anul trecut cu afaceri de 64,6 mil. lei (15,2 mil. euro), în creştere cu 16% comparativ cu 2010, iar pentru acest an este aşteptat un avans de 22%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO