Companii

Practic Bucureşti, companie a omului de afaceri Radu Dimofte, vrea să dea dividende interimare de 10,5 mil. lei, cu un randament de 1,5%

Practic Bucureşti, companie a omului de afaceri Radu...

Autor: Tibi Oprea

11.08.2022, 12:55 144

Practic SA din Bucureşti (simbol bursier PRBU), firmă deţinută de Radu Dimofte, unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri români, a convocat acţionarii în data de 20 septembrie 2022 pentru a aproba, printre altele, repartizarea a 10,45 de milioane de lei brut cu titlu de dividende interimare, sumă care se va regulariza după aprobarea situaţiilor financiare anuale.

Dividendul brut pe acţiune va fi în valoare de 17,6 lei, astfel că randamentul dividendului este de circa 1,5%, potrivit calculelor realizate de ZF.

Acţionarii vor avea de stabilit data de înregistrare (7 octombrie 2022), ex date (6 octombrie 2022) şi data plăţii dividendelor (28 octombrie 2022).

La începutul acestui an, Practic a vândut un teren situat pe Bd. Primăverii nr. 1 din Bucureşti şi a încasat 19,7 milioane lei (4 mil. euro) cu titlu de avans.

Compania a anunţat tranzacţia în decembrie, preţul total fiind de 8 milioane de euro, iar cumpărătorul este dezvoltatorul imobiliar israelian Hagag. Practic a semnat pe 14 ianuarie un antecontract de vânzare-cumpărare.

Terenul vizat de tranzacţie are suprafaţa de 1.361 mp. Pe terenul respectiv, aflat în imediata apropiere a Parcului Herăstrău, se află un restaurant City Grill cu grădină.

La finele anului trecut, firma a mai vândut un teren de 27.845 mp în Braşov la preţul de 2,6 milioane euro, fără TVA, către Onix Residence Bucureşti, firma controlată de omul de afaceri Mohammad Murad.

Practic este unul dintre cei mai mari proprietari de spaţii comerciale stradale din Capitală, majoritatea în sectoarele 5 şi 6, în cartierele Militari, Drumul Taberei, Ghencea, Crângaşi şi Rahova. În total, firma are 35.000 mp de spaţii.

Potrivit datelor ZF, printre chiriaşi se numără supermarketurile Mega Image şi Carrefour, farmaciile Sensiblu sau Help Net, agenţii de pariuri precum Maxbet şi sucursalele bancare ING, Idea Bank, BRD sau UniCredit.

Practic Bucureşti este deţinută de Radu Dimofte, cu un pachet de 48% din acţiuni, şi de International Business & Trading Corporation (32%) şi Wellkept Group (12%). Radu Dimofte este acţionar în mai multe businessuri locale precum KFC şi Pizza Hut România.

Practic Bucureşti are 594 de milioane de lei capitalizare, după ce acţiunile PRBU s-au apreciat cu 46,3% de la începutul anului, pe tranzacţii de doar 51.900 de lei, conform datelor BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO