Companii

Practic Bucureşti, companie deţinută de Radu Dimofte, unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri români, a aprobat bugetul pe 2021: afaceri de 35,4 mil.lei şi profit net de 23 mil.lei

Practic Bucureşti, companie deţinută de Radu Dimofte,...

Autor: Roxana Rosu

01.03.2021, 16:45 615

Acţionarii Practic Bucureşti, companie deţinută de Radu Dimofte, au aprobat bugetul pe 2021 şi estimează o cifră de afaceri de 35,4 milioane lei la un profit net de 23 milioane lei. 

Compania este unul dintre cei mai mari proprietari de spaţii comerciale stradale din Bucureşti şi a raportat pentru 2019, ultimul an pentru care sunt date oficiale, un profit net de 24 milioane lei.

Potrivit datelor BVB, Radu Dimofte deţine 48,4% din capital, International Business&Trading Corp din Caicos Islands 32%, iar WellKept Group Bucureşti, 12%.

Firma are o capitalizare de 371 milioane lei, iar de la începutul anului acţiunile s-au apreciat cu 0,8%, după un rulaj de 50.740 lei.

Compania Practic SA este cea care în 1990 a preluat activul şi pasivul fostei unităţi economice de stat ICL Alimentara Sector 6, mai exact principala unitate de comer-cializare de produse alimentare din sectorul 6 al municipului Bucureşti.

Spaţiile deţinute de Practic nu sunt însă doar acestea, compania preluând unele şi din alte sectoare ale Capitalei.

Veniturile companiei provin astfel din chiriile obţinute.

Radu Dimofte este acţionar în mai multe businessuri locale, inclusiv în firma care deţine licenţa pentru KFC şi Pizza Hut România, şi este cunoscut pentru implicarea în proiectul comercial Băneasa Shopping City. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO