Companii

Cum se pregătesc administratorii de pârtii pentru sezonul de schi? Arena Platoş din Păltiniş intră în sezonul de schi cu 20 tunuri de zăpadă, patru teleschiuri şi un telescaun: „Vrem să facem o pârtie nouă, de cinci ani aşteptăm avizul“

Cum se pregătesc administratorii de pârtii pentru...

Autor: Mirabela Tiron

08.11.2021, 18:30 427

Teleferic Cindrel, compania care administrează domeniul de schi Arena Platoş din Păltiniş (judeţul Sibiu), cu o lungime totală de 2,7 kilometri, intră în sezonul de iarnă cu peste 20 de tunuri de zăpadă, un telescaun şi patru teleschiuri. În vârf de sezon pe acest domeniu schiabil ajung aproape 3.000 de persoane zilnic, potrivit oficialilor.

„Vrem să dezvoltăm domeniul schiabil, de 5 ani aşteptăm avizul de la Ministerul Turismului şi Ministerul Mediului. Luasem aviz de la Garda Forestieră din Braşov, care acum este parte a Ministerului Mediului şi am refăcut dosarul. Sunt multe piedici când vine vorba de dezvoltarea domeniului schiabil“, a declarat pentru ZF Dan Gherman, manager resort, Arena Platoş Păltiniş.

El spune că planul de dezvoltare prevede două pârtii, respectiv pârtia C de 1.100 de metri, pentru care s-a depus dosarul, şi ulterior dezvoltarea unei alte pârtii,  Expres Onceşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO