Companii

Pregătiri pentru iarna viitoare. Marii furnizori de gaze trebuie să înmagazineze cantităţi mai mari chiar şi cu 25%. Companiile nu sunt mulţumite, autorităţile spun că nu au de ales. Cât gaz trebuie să pună deoparte cei mai mari furnizori din România

Pregătiri pentru iarna viitoare. Marii furnizori de gaze...

Autor: Roxana Petrescu

24.03.2023, 17:00 1055

Europa a avut un noroc fenomenal cu iarna călduroasă care abia s-a încheiat, dar nimeni nu poate garanta că iarna viitoare va fi la fel. Astfel, până la finalul lunii noiembrie, depozitele de înmagazinare cu gaze trebuie să fie pline în proporţie de 90%, faţă de 80% anul trecut, iar România deja a mărit cotele pentru marii furnizori. Situaţia nu este însă pe placul acestora, companiile de profil ieşind oricum „şifonate“ financiar după anul 2022.

Potrivit informaţiile transmise de Autoritatea Naţională de Reglemen­tare în domeniul Energiei (ANRE), pentru iarna acesta cei mai importanţi furnizori de gaze, nemţii de la E.ON şi francezii de la ENGIE, trebuie să înmagazineze cantităţi cu 25%, respectiv 14% mai mari faţă de anul trecut.

Astfel, E.ON Energie România are obligaţia de a înmagazina pentru iarna viitoare circa 7,7 milioane MWh, faţă de cele 6,1 milioane de MWh din iarna trecută, în timp ce ENGIE România trebuie să facă dovada înmagazinării a 9,9 milioane de MWh, faţă de cantitatea de 8,7 milioane MWh de anul trecut. Creşterea cantităţilor vine în contextul în care la nivel european ţinta de înmagazinare a fost crescută de la 80% la 90%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO