Companii

Pregătiri pentru şantierul verde, cel mai amplu proiect de investiţii al României

Autor: Roxana Petrescu

28.12.2021, 14:00 2326

România este în zorii unui nou val de investiţii în energia verde, dovada reală fiind „inflaţia“ de avize sau contracte de racordare la reţea semnate anul acesta. De la hârtie la şantier însă mai sunt de trecut bariere legislative, găsirea oamenilor şi accesul la echipamente fiind provocări la fel de importante.

„Fie că sunt prin fonduri nerambursabile, fie pe banii investitorilor, estimările sunt că probabil o să ne apropiem de 4.000-5.000 MW noi în 2025-2026 pe zona de producţie de regenerabilă. Pe de altă parte, nu avem o universitate care să predea energia verde, avem doar cursuri de specializare. Nu avem capacitatea să pregătim suficienţi oameni pentru noul val de investiţii“, a avertizat recent Sebastian Enache, business development manager în cadrul grupului Monsson, cel mai mare dezvoltator local de proiecte eoliene.

Informaţiile venite de la cei mai puternici jucători din domeniu arată că anul viitor va fi primul în care în România se vor instala proiecte noi de producere a energiei eoliene şi solare, avansul tehnologic reducând semnificativ costurile de instalare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO