Companii

Preluarea preşedinţiei Consiliului UE, mină de aur pentru hotelurile din Bucureşti: 3.300 camere, 50.000 nopţi de cazare, 21 de hoteluri, încasări de 7,5 mil. euro. Intercontinental: Există încă multe necunoscute, instabilitatea politică împiedică bunul mers al acestui proces.

Preluarea preşedinţiei Consiliului UE, mină de aur...

Autor: Mirabela Tiron

28.11.2018, 00:07 1718

Hotelurile din Bucureşti ce vor găzdui delegaţii în perioada în care România va deţine preşedinţia Consiliului UE  îşi vor rotunji veniturile cu cel puţin 7,5 milioane de euro, având în vedere cele 50.000 de nopţi de cazare generate de acest eveniment şi un tarif mediu de cazare de 150 de euro pe noapte estimat de ZF.

„Estimările noastre arată 50.000 de nopţi de cazare generate de 25.000 de delegaţi (participanţi). Pe lângă aceştia se vor mai caza grupuri de lobby şi alţi oficiali. Evenimentul va da un imbold businessului hotelier din Capitală, dar cel  mai  mare beneficiu va fi cel de ima­gine“, a spus Călin Ile, preşedintele Fede­ra­ţiei Industriei Hoteliere din România.

Au fost selectate pentru serviciile de cazare 21 de hoteluri din apropierea Palatului Parlamentului, unde se vor desfăşura majori­tatea evenimentelor. Printre acestea se numără JW Marriott, Athénée Palace Hilton, hotel Intercontinental, Radisson, Sheraton, Grand Hotel Continental şi alte unităţi, care adună în total 3.300 de camere în Capitală, potrivit calculelor ZF.

„Avem deja pentru 2019 cereri de eveni­mente şi cazări ale unor delegaţii conexe acestei preluări a preşedinţiei, însă există încă multe necunoscute la acest stadiu, iar insta­bi­litatea politică împiedică bunul mers al acestui proces“, susţine germanul Lior Bebera, director general al hotelului de cinci stele Inter­continental din Capitală, ce operează 257 de camere.

Preluarea preşedinţiei Consiliului UE va susţine creşterea tarifului mediu pe noapte în Capitală, dar va avea şi un impact pozitiv asupra veniturilor din segmentul food&beve­rage (mâncare şi băutură) dată fiind cererea pen­tru sălile de evenimente, potrivit repre­zentanţilor Intercontinental.

România va prelua, la 1 ianuarie 2019, de la Austria, pentru şase luni, preşedinţia rota­tivă a Consiliului UE. Întâlnirile sunt organizate în ţara care deţine preşedinţia, ceea ce creşte vizibilitatea acelei ţări pe plan european. Consiliul Uniunii asigură gestio­na­rea agendei europene. Oficialii MAE (Mi­niste­rul Afacerilor Externe) nu au răspuns solicitării ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO