Companii

Preluarea Takata de către Key Safety Systems creează în România un nou grup auto cu 10.000 de angajaţi

Preluarea Takata de către Key Safety Systems creează...

Autor: Laurentiu Cotu

22.11.2017, 00:07 5582

Fabricile Takata din Sibiu şi Arad, un business total de peste 3 mld. lei, au fost preluate de Key Safety Systems, cu trei fabrici în România.

Compania japoneză Takata Corporation, specializată în produc­ţia de componente auto, prezentă şi pe piaţa locală printr-o fabrică de per­ne pentru airbaguri la Sibiu şi încă do­uă unităţi la Arad, a fost preluată de Key Safety Systems, lider în sis­teme de siguranţă, valoarea tran­zac­ţiei fiind de 1,58 miliarde de dolari.

Takata a deschis prima unitate de producţie de pe piaţa locală în anul 1996 la Arad, iar în prezent are trei centre de producţie operate de trei companii distincte. Cele trei entităţi juridice Takata din România au avut în 2016 un business cumulat de peste 3 mld. lei (aproximativ 681 mil. euro), un profit net total de circa 135 mil. lei (30 mil. euro) şi un număr mediu de 7.358 de angajaţi, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Începând cu anul 2015, Takata a pierdut la nivel global contracte cu Honda, Nissan sau Toyota, din cau­za scandalului cauzat de problemele air­bagurilor produse, însă oficialii com­­paniei declarau la aceea dată că pro­­ducţia fabricilor Takata în Româ­nia nu a fost afectată. 

Key Safety Systems (KSS), noul proprietar al Takata, a deschis prima fabrică din România în anul 1999, iar în present are trei fabrici pe piaţa locală. Compania Key Safety Systems Ro, cu sediul în Curtici, Arad, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,14 mld. lei (253,4 mil. euro) şi un profit net de 27,5 mil. lei (peste 6 mil. euro), potrivit site-ului Ministerului Finanţelor Publice. Key Safety Systems are în prezent 2.000 de angajaţi în România. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO