• Leu / EUR4.9126
  • Leu / GBP5.6911
  • Leu / USD4.6804
Companii

Premieră în România: Croaziere de 7 nopţi pe Dunăre, all inclusive. Cât costă un bilet?

Premieră în România: Croaziere de 7 nopţi pe Dunăre, all inclusive. Cât costă un bilet?

Autor: Liviu Iancu

24.04.2015, 15:16 13133

O firmă elveţiană şi turoperatorul român Karpaten Outgoing au închiriat o navă cu 260 de locuri cu care vor organiza croaziere de 7 nopţi pe Dunăre pentru turiştii români. Prima cursă va fi pe data de 9 mai, iar ultima pe 12 septembrie.

"Pentru străini, astfel de croaziere sunt disponibile din anii '70. Peste 120.000 de străini vin anual în spaţiul românesc pe croaziere pe Dunăre, dar produsul nu a fost vândut şi pentru turiştii români. Credem că piaţa românească este pregătită pentru acest tip de vacanţe", a declarat agenţiei MEDIAFAX Alexandru Mărginean, directorul Karpaten Outgoing.

Nava a fost complet renovată în anul 2003 şi toate cabinele sunt exterioare, distribuite pe 4 punţi. Cabinele dispun de baie proprie, aer condiţionat, sistem de încălzire şi sistem de sonorizare. Toate cabinele (în afară de cele de pe puntea inferioară) dispun de balcon.

Nava are şi două restaurante panoramice, lounge, salon, bar, recepţie, magazin, coafor, spălătorie şi o punte superioară cu şezlonguri şi zonă de relaxare.

Croaziera începe din Feteşti, unde turiştii sunt transportaţi cu autocarul din Bucureşti. Vaporul pleacă seara pe Dunăre, prin Deltă către Sfântu Gheorghe şi Marea Neagră, unde se opreşte a doua zi pentru ca turiştii să poată face excursii opţionale pe canalele înguste ale Deltei cu bărci pescăreşti.

În ziua următoare nava ajunge la Mila 35, unde se pot face excursii opţionale cu hidrobuze pe canalele lăturalnice ale Deltei şi mai departe pe canalul Sulina, către Km 0, locul unde se varsă Dunărea în Marea Neagră. În Sulina, turiştii pot petrece timpul la plajă sau plimbându-se în împrejurimi.

Următorul popas, în cea de-a patra zi a croazierei, este la Tulcea, unde se organizează excursii opţionale care includ vizitarea muzeului Deltei Dunarii, precum şi o plimbare cu catamaranele pe lacul Saun. Seara are loc o cină festivă pe navă.

În cea de-a cincea zi se pleacă cu nava din Tulcea către Delta Dunării din Ucraina, unde se ajunge la 13 în Vilkowo. Acolo se va organiza o excursie opţională cu tur al oraşului şi o excursie cu hidrobuzele până la malul Mării Negre. În ziua următoare nava ajunge în Izmail, unde turiştii pot face excursii opţionale care includ un tur de oraş, precum şi o vizită la catedrala Pokrovski.

În cea de-a 7-a zi nava se întoarce la Feteşti, de unde se pot face excursii către Constanta şi Mamaia. În Constanţa se face un tur de oraş cu vizitarea Muzeului Naţional de Arheologie şi Istorie, după care turiştii au timp liber pentru plajă în Mamaia. Turiştii se întorc seara la vasul de pe care se debarcă în dimineaţa zilei următoare şi sunt tranferaţi cu autocarul la Bucureşti.

"Copiii călătoresc gratis, iar un pachet de 7 excursii opţionale pentru un adult costă 99 de euro de persoană", a mai spus Alexandru Mărginean.

Karpaten Outgoing face parte din grupul Karpaten, deţinut de Gheorghe Mărginean, care aduce în România cei mai mulţi turişti străini.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9126
Diferență: -0,1646
Ieri: 4.9207
Azi: 4.6804
Diferență: 0,1669
Ieri: 4.6726
Azi: 5.6911
Diferență: -0,467
Ieri: 5.7178
Azi: 4.9667
Diferență: -0,4729
Ieri: 4.9903