Companii

Premieră în turism: turiştii israelieni vin din mai cu 4 chartere pe săptămână în România

Premieră în turism: turiştii israelieni vin din mai cu...

Autor: Liviu Iancu

17.03.2014, 14:20 711

Primul charter cu turişti israelieni va ajunge pe aeroportul Kogălniceanu pe data de 9 iunie, iar ultimul, pe 15 septembrie.

"Din anul 2009 am tot încercat să aducem turişti israelieni pe litoral, dar nu ne-a sprijinit nimeni cu promovarea. Pe litoralul bulgăresc ajung în fiecare săptămână, în sezon, 12 chartere de la Tel Aviv", a declarat agenţiei MEDIAFAX Meidan Butnaru, directorul comercial al turoperatorului israelian Meshek INGS.

Charterul va ajunge o dată pe săptămână la Constanţa, iar avioanele vor aparţine Blue Air. Agenţia Mareea se va ocupa de serviciile la sol, respectiv cazare, transferuri şi excursii opţionale.

"În acest an va fi un proiect pilot şi turiştii israelieni vor ajunge doar la hoteluri de 3 şi 4 stele în Mamaia, all inclusiv sau cu demipensiune. Anul viitor vom extinde ofertele şi pe sudul litoralului şi sperăm să aducem două sau chiar trei chartere", a afirmat Marius Usturoiu, proprietarul Mareea.

El a spus că pachetul mediu plătit de un turist israelian pentru o vacanţă pe litoral, incluzînd zborul şi o săptămână de cazare, ajunge la 550 de euro.

Reprezentantul turoperatorului israelian estimează că va aduce în acest an cu chartere pe litoral peste 2.000 de turişti. Anul trecut, potrivit Institutului Naţional de Statistică, au fost pe litoral 484 de turişti din Israel.

În plus, alte trei zboruri charter pe săptămână vor fi operate pe ruta Tel Aviv - Bucureşti începînd cu data de 6 mai şi până în toamnă. Pachetele pentru Bucureşti sunt de trei zile, iar turoperatorul a semnat deja contracte cu hotelurile din Capitală pentru 3.500 de turişti.

Meshek INGS are în plan şi deschiderea unei curse charter spre Iaşi, pentru turiştii care fac circuite în nordul ţării. Firma a adus anul trecut aproximativ 3.000 de turişti israelini, care au venit cu zboruri regulate pentru circuite în ţară.

"Din vară, Autoritatea pentru Turism va începe promovarea pe piaţa israeliană. Ne aşteptăm în acest an la o creştere cu 70% a numărului de turişti din Israel, şi ne referim la turiştii dedicaţi vacanţelor, nu la cei care vin pentru afaceri sau la rude", a spus Mirela Matichescu.

Anul trecut au ajuns în România peste 96.600 de vizitatori din Israel, dintre care Bucureştiul a atras 74.000, iar staţiunile montane 16.000.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO