Companii

Premieră la Dacia: primul model Duster cu transmisie automată

Premieră la Dacia: primul model Duster cu transmisie...

Autor: Corina Zamfir

05.05.2017, 00:05 1055
La un an după ce Dacia a venit cu transmisia pilotată pe Logan, Logan MCV şi Sandero, constructorul local vine cu Duster echipat cu transmisia automată EDC preluată de la Renault.

Cutia automată reprezintă una dintre cele mai dorite echipări de pe piaţa auto europeană, pe măsură ce preţul acestora a scăzut, în timp ce traficul din marile oraşe s-a aglomerat, clienţii dorind din acest motiv „dispariţia“ pedalei de ambreiaj. Disponibilă pe motorizarea 1.5 dCI 109 CP asociată cu sistemul Stop & Start, noua cutie de viteze automată EDC (Efficient Dual Clutch) vine cu dublu ambreiaj şi 6 trepte.

Gama Dacia se extinde cu o nouă serie limitată transversală, intitulată „Explorer”, şi care este disponibilă pe modelele Sandero, Logan MCV, Dokker, Lodgy şi Duster, anunţă reprezentanţii Dacia. 

În cazul gamei Duster, noua versiune Laureate 4x2 EDC 1.5 dCI 109 CP este disponibilă la un preţ de 16.550 euro. Versiunea Duster 4x2 Explorer echipată cu transmisia EDC poate fi comandată la un preţ de 17.700 euro (TVA inclus).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO