Companii

Premieră pe piaţa auto locală: vânzările de maşini verzi le-au depăşit în iulie pe cele diesel. Daniel Anghel, partener şi lider pentru industria auto în cadrul PwC România:Piaţa din România, fiind încă mică, îşi continuă ascensiunea cu o rată de peste 100%, iar în iulie vânzările de maşini electrificate le-au depăşit pentru prima dată pe cele diesel

Premieră pe piaţa auto locală: vânzările de maşini...

Autor: Cristina Bellu

24.08.2022, 17:10 348

Piaţa auto locală este decuplată de cea europeană, unde al doilea trimestru a adus scăderi pentru autoturismele verzi.

Vânzările de maşini verzi, adică hibride, BEV/electrice şi PHEV/ hibrid plug-in, din principalele zece pieţe auto europene, respectiv Germania, Franţa, Italia, Spania, Marea Britanie, Suedia, Norvegia, Olanda, Elveţia şi Austria, au scăzut cu 4,4% în al doilea trimestru al acestui an, la 1,039 milioane vehicule, după creşterile spectaculoase înregistrate în 2021, de până la 259%, reflectând în continuare problemele producătorilor cu lipsa componentelor, reiese dintr-o analiză realizată de Strategy&, departamentul de strategie globală din reţeaua PwC.

Potrivit sursei citate, în primele două trimestre din 2021 au fost înregistrate creşteri de 100% şi, respectiv, 259%, după care avansul s-a temperat la 32% în trimestrul al treilea, 6% în trimestrul patru şi 13% în primul trimestru din 2022.

„Scăderea vânzărilor reflectă problemele din ce în ce mai mari ale producătorilor cu lipsa componentelor auto şi implicit cu întârzierile la livrări. Piaţa din România, fiind încă mică, îşi continuă ascensiunea cu o rată de peste 100%, iar în iulie vânzările de maşini electrificate le-au depăşit pentru prima dată pe cele diesel“, spune Daniel Anghel, partener şi lider pentru industria auto în cadrul PwC România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO