Companii

Premieră. Ziarul Financiar publică Atlasul de business al României. ZF a strâns în prima ediţie a catalogului Atlasul de business al României 40 de hărţi de business, un proiect în care imaginile valorează cât sute de cuvinte

Autor: Dana Ciriperu

02.06.2022, 00:08 6026

„Atlasul de business al României se întoarce la noi şi ne arată unde suntem, de unde venim şi unde vrem să ajungem. Nu poţi avea dezvoltare economică fără cunoaşterea a ceea ce este în jur. Trebuie să ştii de unde pleci ca să ajungi undeva. Atlasul de business este construit pe mai multe coordonate: componenta umană, a resurselor, a capacităţilor de pro­ducţie şi a pieţelor financiare“, spune Sorin Pâslaru, re­dactorul-şef al Ziarului Financiar, în Argumentul Atlasului de business.

Cumpără AICI online Anuarul Atlasul de business al României 2022

În Atlasul de business al României am adus imaginea în prim-plan, am lăsat 40 de hărţi să ne arate unde suntem, într-un proiect cu sute de concluzii, cu indicatori care priviţi uni­tar vor­besc despre dezvoltarea re­gională sau de multe ori despre lipsa ei.

Gorjul are un stoc al investi­ţiilor străine directe de doar 5 milioane de euro.

Clujul are peste 200.000 de angajaţi în companii, al doilea pol de business din România după Bucureşti-Ilfov.

În Vrancea, Suceava şi Neamţ, numărul locuinţelor livrate în 2020 este la jumătate faţă de 2010.

În Mehedinţi s-au născut doar 2.000 de copii anul trecut, faţă de peste 6.000 în judeţul vecin Dolj.

În Caraş-Severin, Dolj şi Olt nu există nicio unitate de procesare a laptelui, deşi şi Doljul şi Oltul sunt adevărate „puteri“ agricole pe harta producţiei de cereale. Fiecare hartă din Atlasul de business vine cu imaginea realităţii din fiecare judeţ al României.

Câte judeţe din România mai au cel puţin o unitate de producţie cu 1.000 de oameni?  Câte judeţe din România nu mai au fabrici de lapte sau de mezeluri? Care sunt zonele agricole ale României?  Judeţele verzi?  Unde sunt cele mai mari salarii? De unde vin viitoarele generaţii de IT-işti? Cum se văd investiţiile străine în fiecare judeţ?  Exporturile şi importurile? Unde s-a construit, unde s-a demolat? Cum se vede depopularea României pe harta imobiliară a ultimilor ani?  Ce facem cu turismul? Cum arată harta rurală cu potenţial de a deveni harta turistică a României?

Iată doar câteva dintre întrebările cărora le-am răspuns prin hărţi în Atlasul de business al României.

Atlasul de business al României ajunge gratuit la abonaţii ZF şi poate fi cumpărat accesând următorul link: https://www.zf.ro/anuarul-atlasul-de-business-al-romaniei-2022-anuar-20875283